ThuisTraditionele voedingMaïskolven

Wees inventief met onze geweldige maïskolvenrecepten

Maïskolven zijn een van die klassieke zomergerechten waar je op zoveel manieren van kunt genieten. Of je het nu gegrild, gekookt of geroosterd lekker vindt, de zoete en hartige smaak die bij elke hap hoort, valt niet te ontkennen. Maar waarom genoegen nemen met dezelfde oude boter- en zoutroutine als je inventief kunt worden met onze geweldige maïskolvenrecepten? Van pittige Mexicaanse straatmaïs tot kaasachtige knoflook-parmezaanse maïs, we hebben een verscheidenheid aan verrukkelijke opties die je maïsspel naar een hoger niveau tillen. Maak je dus klaar om indruk te maken op je vrienden en familie tijdens je volgende barbecue of zomerbijeenkomst met deze heerlijke en creatieve maïskolvenrecepten.

Gezondheidsvoordelen van maïskolven

Maïskolven zijn niet alleen lekker, maar zitten ook boordevol gezondheidsvoordelen. Het is een goede bron van vezels, die essentieel zijn voor een gezond spijsverteringsstelsel. Vezels helpen de stoelgang te reguleren, constipatie te verminderen en het risico op darmkanker te verlagen. Maïskolven zijn ook rijk aan antioxidanten, die het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen en het risico op chronische ziekten zoals kanker, hartziekten en de ziekte van Alzheimer verlagen.

Bovendien is maïskolf een goede bron van vitamines en mineralen zoals vitamine C, vitamine B6 en kalium. Vitamine C is essentieel voor een gezond immuunsysteem, terwijl vitamine B6 belangrijk is voor de hersenfunctie en de productie van neurotransmitters. Kalium is noodzakelijk voor het behoud van een gezonde bloeddruk en hartfunctie.

Over het algemeen is maïskolven een voedzaam en heerlijk voedingsmiddel dat deel moet uitmaken van een gezond en uitgebalanceerd dieet. Nu we de gezondheidsvoordelen van maïskolven kennen, gaan we eens kijken naar enkele fantastische en inventieve maïskolvenrecepten die uw zomerbijeenkomsten nog spannender zullen maken.

Pittige Mexicaanse Straatmaïs

Als je van pittig eten houdt, dan zul je dol zijn op dit pittige Mexicaanse straatgraanrecept. Dit recept is een variant op de klassieke Mexicaanse straatmaïs, die wordt gegrild en gegarneerd met mayonaise, cotijakaas en chilipoeder. Dit recept gaat nog een stap verder door wat jalapeno-pepers toe te voegen voor een extra kick.

Kaasachtige Knoflook Parmezaanse Maïs

Als je van kaas houdt, dan zul je dol zijn op dit kaasrecept met knoflook-parmezaanse maïs. Dit recept is een variant op de klassieke beboterde maïskolf, die wordt gekookt en gegarneerd met boter en zout. Dit recept gaat nog een stap verder door wat knoflook en Parmezaanse kaas toe te voegen voor een extra vleugje smaak.

Zoete en pittige honingbotermaïs

Als je van zoete en pittige smaken houdt, dan zul je dol zijn op dit zoete en pittige recept voor honingbotermaïs. Dit recept is een variant op de klassieke beboterde maïskolf, die wordt gekookt en gegarneerd met boter en zout. Dit recept gaat nog een stapje verder door wat honing en cayennepeper toe te voegen voor een extra zoete en pittige kick.

Laatste ding

Maïskolven is een klassiek zomergerecht waar je op zoveel manieren van kunt genieten. Of je het nu gegrild, gekookt of geroosterd lekker vindt, de zoete en hartige smaak die bij elke hap hoort, valt niet te ontkennen. Maar waarom genoegen nemen met dezelfde oude boter- en zoutroutine als je inventief kunt worden met onze geweldige maïskolvenrecepten? Van pittige Mexicaanse straatmaïs tot kaasachtige knoflook-parmezaanse maïs, we hebben een verscheidenheid aan verrukkelijke opties die je maïsspel naar een hoger niveau tillen. Maak je dus klaar om indruk te maken op je vrienden en familie tijdens je volgende barbecue of zomerbijeenkomst met deze heerlijke en creatieve maïskolvenrecepten.

Amerikaanse Maïskolven maaltijdideeën
Lekkere BBQ-maïskolven

Als je meer glutenvrije en lacto-ovo-vegetarische recepten aan je receptendoos wilt toevoegen, is Lekkere BBQ Maïskolf wellicht een recept dat je moet proberen. Voor $ 1,34 per portie dekt dit recept 7% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit bijgerecht bevat 231 calorieën, 4 g eiwit en 17 g vet per portie. Dit recept is voor 6 personen. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Het is een redelijk geprijsd recept voor fans van Amerikaans eten. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 45 minuten. Ga naar de winkel en koop boter, oregano, chilipoeder en nog een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 22% verdient. Deze score is niet zo geweldig. Soortgelijke recepten zijn gegrilde maïskolven met barbecueboter, zuivelvrije barbecuemaïskolven en zoete Mesquite BBQ-maïskolven.

Gegrilde maïs met Ancho Chili en limoenboter

Het recept Gegrilde maïs met ancho chili en limoenboter maak je in ongeveer 22 minuten . Eén portie bevat 194 calorieën , 4 gram eiwit en 13 gram vet . Voor $ 1,12 per portie krijg je een bijgerecht voor 8 personen. Een mengsel van season-all® gekruid zout, maïskolven, gemalen komijn en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo smaakvol te maken. 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het leuk. Met dit recept wordt 4 juli nog specialer. Het is een goede optie als je een glutenvrij en lacto-ovo-vegetarisch dieet volgt. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Over het geheel genomen verdient dit recept een nogal slechte lepelscore van 20% . Soortgelijke recepten zijn gegrilde maïs met honing-ancho-chiliboter , maïs met chili-limoenboter en gegrilde maïskolven met chili-limoen .

Daddy K's melk gekookte maïskolf

Als je meer Amerikaanse recepten aan je receptendoos wilt toevoegen, is Daddy K's Milk Boiled Corn on the Cob misschien een recept dat je moet proberen. Eén portie bevat 204 calorieën, 4 g eiwit en 11 g vet. Voor 98 cent per portie dekt dit recept 6% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept is voor 8 personen. Ga naar de winkel en koop boter, melk, water en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. Dit recept is geliefd bij 193 foodies en koks. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Het is een goede optie als je een glutenvrij en lacto-ovo-vegetarisch dieet volgt. Het werkt goed als bijgerecht. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 25 minuten. Over het geheel genomen verdient dit recept een nogal slechte lepelscore van 30%. Probeer Gekookte Maïskolven, Melk Gekookte Maïs en Big Daddy's Zoete Maïs Lepelbrood voor vergelijkbare recepten.

Waarom de kip de weg overstak Santa Fe-tastische tortillasoep

Het recept Waarom-de-Kip-de-Road-Crossed-the-Road Santa Fe-Tastic Tortillasoep maak je in ongeveer 35 minuten . Eén portie bevat 1127 calorieën , 55 g eiwit en 46 g vet . Dit recept is voor 4 personen. Voor $ 5,65 per portie dekt dit recept 56% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. 27 mensen hebben dit recept geprobeerd en vonden het leuk. Het werkt goed als duur hoofdgerecht. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Het zal een hit zijn op uw herfstevenement . Als je maïskolven, citroensap, kipfilet-offertes en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Het is een goede optie als je een glutenvrij dieet volgt. Over het geheel genomen verdient dit recept een geweldige lepelscore van 95% . Soortgelijke recepten zijn onder meer Why-The-Chicken-Crossed-The-Road Santa Fe-Tastic Tortilla Soup , Santa Fe Salade met Tortilla Rietjes en Santa Fe Chicken Fajita Soup .

Citroen- en koriandergarnalen

Garnalen met citroen en koriander is een hor d'oeuvre voor 4 personen. Een portie van dit gerecht bevat ongeveer 10 g eiwit , 14 g vet en in totaal 170 calorieën . Voor $ 2,23 per portie dekt dit recept 6% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. 64 mensen hebben dit recept geprobeerd en vonden het leuk. Voor dit recept van Allrecipes heb je extra vierge olijfolie, koriander, citroenschil en citroensap nodig. Het is een goede optie als je een glutenvrij, zuivelvrij, paleolithisch en oerdieet volgt. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 20 minuten . Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 49% , wat solide is. Maïskolven in koriander- en limoenboter , gouden kikkererwten met koriander, knoflook, zongedroogde tomaten en geitenkaas , en champignon-, jalapeño- en koriandersalsa lijken erg op dit recept.

Gegrilde Courgette Succotash

Gegrilde Courgette Succotash is misschien een goed recept om je receptendoos voor bijgerechten uit te breiden. Voor $ 2,41 per portie dekt dit recept 19% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept maakt 4 porties met elk 626 calorieën , 9 g eiwit en 57 g vet . Een mengsel van zware room, maïskolven, poblano chili en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo lekker te maken. 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het leuk. Je kunt er op elk moment van genieten, maar het is vooral goed voor The Fourth Of July . Het is een goede optie als je een glutenvrij en lacto-ovo-vegetarisch dieet volgt. Dit recept is typisch voor de Zuiderse keuken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 50 minuten . Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 50% , wat solide is. Soortgelijke recepten zijn onder meer Heirloom-tomaten gevuld met maïs en courgette Succotash , gegrilde zomerveggie Succotash en gegrilde Succotash op de boerenmarkt .

Gekruide Honingboter

Gekruide honingboter is misschien een goed recept om uw receptendoos met kruiden uit te breiden. Dit recept serveert 6 personen en kost 36 cent per portie. Op je figuur letten? Dit glutenvrije, lacto-ovo-vegetarische en oerrecept bevat 179 calorieën , 0 g eiwit en 15 g vet per portie. Dit recept van Taste of Home heeft 1 fan. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 5 minuten . Een mengsel van sinaasappelschil, gemalen kaneel, honing en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo smaakvol te maken. Over het geheel genomen verdient dit recept een verbeterbare lepelscore van 0% . Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten leuk zoals Gebarbecuede maïskolven met gekruide boter , Donutcakes met appelbruine boter en kaneel en honing , enSpruitjes in honingboter met chilivlokken .

Basilicum Maïskolf

Je kunt nooit genoeg Amerikaanse recepten hebben, dus probeer Basil Corn on the Cob eens. Dit recept maakt 6 porties met elk 225 calorieën, 5 g eiwit en 13 g vet. Voor $ 1,61 per portie dekt dit recept 8% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Niet veel mensen hebben dit recept gemaakt, en ik zou zeggen dat het een schot in de roos was. Het werkt goed als bijgerecht. Ga naar de winkel en koop suiker, partjes limoen, knoflookzout en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. Het is een goede optie als je een glutenvrij en lacto-ovo-vegetarisch dieet volgt. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 50 minuten. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Met een lepelscore van 27% is dit gerecht nogal slecht. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten leuk zoals Basil-Parmezaanse Maïskolven, Basil Lime Butter voor Maïskolven en Basil Parmezaanse Gegrilde Maïskolven.

Mexicaanse maïskolven (Elote)

Vergeet uit eten te gaan of afhaalmaaltijden te bestellen elke keer dat u trek heeft in Amerikaans eten. Probeer thuis Mexicaanse maïskolven (Elote) te maken. Dit recept is voor 4 personen. Dit bijgerecht bevat 329 calorieën, 6 g eiwit en 27 g vet per portie. Voor $ 1,33 per portie dekt dit recept 9% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Ga naar de winkel en koop boter, partjes limoen, korenaren en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. 1786 mensen hebben dit recept gemaakt en zouden het opnieuw maken. Het is een goede optie als je een glutenvrij en lacto-ovo-vegetarisch dieet volgt. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 20 minuten. Met een lepelscore van 41% is dit gerecht stevig. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten leuk zoals Mexicaanse maïskolven (Elote), Elote - maïskolven in Mexicaanse stijl en Elote (gegrilde maïskolven met korianderboter).

Gekruide maïskolven

Je kunt nooit genoeg Amerikaanse recepten hebben, dus probeer Herbed Corn on the Cob eens. Dit recept serveert 8 personen en kost $ 1,12 per portie. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 4 gram eiwit , 13 gram vet en in totaal 191 calorieën . 18 mensen vonden dit recept heerlijk en bevredigend. Voor dit recept van Taste of Home heb je boter, bieslook, koren en peterselie nodig. Het werkt goed als bijgerecht. Het is een goede optie als je een glutenvrij dieet volgt. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 5 minuten . Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 31% verdient . Deze score is niet zo uitmuntend. Als je dit recept lekker vindt, kijk dan eens naar deze vergelijkbare recepten: Gekruide maïskolven , Gekruide maïskolven gegrild in folie en Maïskolfpuppies (maïshonden) .

Video's voor het maken van verschillende gerechten in Amerikaanse Maïskolven-stijl
Maïskolven 5 manieren - Je bent slecht in koken, aflevering 114Maïskolven zijn een van de vele wonderen van de natuur. Of het nu gegrild of gekookt is, met boter, chili en limoen, elote of Flaming Hot...
In de oven geroosterde maïskolvencornonthecob #roastedcorn #kooktutorial Hey RitasEastas! Ik heb net besloten om verder te gaan en jullie te laten zien hoe ik mijn eenvoudige...
De feilloze manier om gekookte maïskolven te makenTestkok Becky Hays onthult de geheimen van Foolproof Boiled Corn. Ontvang het recept voor Foolproof Gekookte Maïs: ...
De juiste manier om maïskolven te maken, de beste zuidelijke keukenVandaag laat ik je zien hoe je maïs kookt. Je moet hem erin zetten als het op kamertemperatuur is, zodat het je lichaam niet afkoelt.
De beste luchtgebakken maïskolvenAir Fried Corn on the Cob is zo eenvoudig te maken en is gemaakt met een heerlijke knoflook-parmezaanse marinade. Een scheutje verse limoen...
Tips en trucs voor Amerikaanse Maïskolven maaltijden
Aanvullende menu-ideeën gerelateerd aan Amerikaans Maïskolven eten