ThuisTraditionele voedingClam Chowder

Romige mosselvissoep met de beste ingrediënten

Er is iets aan een warme kom soep op een koude dag, dat precies ter plaatse komt. En als die soep een romige, hartige mosselvissoep is, gemaakt met de beste ingrediënten, is het comfortfood van het volgende niveau. Als copywriter en contentmaker die dol is op alles wat met eten te maken heeft, kan ik niet anders dan enthousiast zijn over een goede kom chowder. Van de malse mosselen tot de fluweelzachte bouillon: elk element van een geweldige chowder is cruciaal. Maar wat de beste chowders echt onderscheidt, is de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten. Verse mosselen, rijke room en smaakvolle kruiden en specerijen maken het verschil. Dus of je nu een doorgewinterde chowder-kenner bent of een newbie die iets nieuws wil proberen, ga met mij mee terwijl we de wereld van romige mosselvissoep verkennen met de beste ingrediënten.

Soorten mosselen voor chowder

Als het gaat om het maken van een heerlijke mosselvissoep, kan het soort mosselen dat je gebruikt een groot verschil maken. Hoewel er veel verschillende soorten mosselen verkrijgbaar zijn, zijn ze niet allemaal ideaal voor chowder. Hier zijn enkele van de beste soorten mosselen die u in uw chowder kunt gebruiken:

Quahog-schelpdieren

Quahog-mosselen zijn groot en vlezig, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor chowder. Ze hebben een robuuste smaak die goed past bij de romige basis van de chowder. Quahog-mosselen zijn ook gemakkelijk te vinden op veel vismarkten, dus ze zijn een handige keuze voor thuiskoks.

Wanneer u quahog-mosselen in uw chowder gebruikt, is het belangrijk om ze grondig schoon te maken voordat u ze gaat koken. Spoel ze af met koud water en boen ze met een borstel om vuil en zand te verwijderen. Stoom ze vervolgens tot ze opengaan en haal het vlees uit de schelpen. Het vlees kan vervolgens aan de chowder worden toegevoegd.

Scheermessen

Scheermessen zijn een andere goede keuze voor chowder. Ze hebben een zoete, delicate smaak die goed past bij de romige bouillon. Scheermesjes kunnen iets moeilijker te vinden zijn dan quahog-mosselen, maar ze zijn de moeite waard om te zoeken vanwege hun unieke smaak.

Om scheermessen voor chowder klaar te maken, moet je ze grondig schoonmaken en de harde buitenste laag verwijderen. Dit kunt u doen door ze een paar seconden in kokend water te blancheren en vervolgens de buitenste laag af te pellen. Eenmaal schoongemaakt, kunnen de scheermessen worden gehakt en aan de chowder worden toegevoegd.

Surf mosselen

Surfschelpen zijn een populaire keuze voor chowder, omdat ze gemakkelijk te vinden zijn en een milde smaak hebben die goed samengaat met de andere ingrediënten. Ze zijn ook goedkoper dan andere soorten mosselen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor thuiskoks met een beperkt budget.

Om surfmosselen voor chowder te bereiden, moet je ze grondig schoonmaken en het vlees uit de schelpen halen. Het vlees kan vervolgens worden gehakt en aan de chowder worden toegevoegd.

Het maakt niet uit welk type mosselen je in je chowder wilt gebruiken, het is belangrijk om verse, hoogwaardige mosselen te selecteren. Zoek naar mosselen die goed gesloten zijn en een zilte geur hebben. Als de mosselen open zijn of een visgeur hebben, zijn ze mogelijk niet vers en moeten ze worden vermeden.

Het belang van verse room

Hoewel de mosselen zeker een belangrijk onderdeel van de chowder zijn, is de room net zo cruciaal. Een romige, fluweelzachte bouillon is wat een geweldige chowder onderscheidt van een middelmatige. Maar niet alle crème is gelijk gemaakt.

Bij het maken van chowder is het belangrijk om verse room van hoge kwaliteit te gebruiken. Vermijd het gebruik van ultragepasteuriseerde of houdbare crèmes, aangezien deze een licht kunstmatige smaak kunnen hebben. Kies in plaats daarvan voor verse, biologische room met een rijke, natuurlijke smaak.

Gebruik indien mogelijk een crème die niet gehomogeniseerd is. Homogenisatie is een proces dat de vetmoleculen in room afbreekt, zodat ze niet meer scheiden. Hoewel dit voor bepaalde recepten handig kan zijn, kan het ook resulteren in een enigszins kunstmatige smaak. Niet-gehomogeniseerde room heeft een rijkere, natuurlijkere smaak die ideaal is voor chowder.

Smaakvolle kruiden en specerijen

Ten slotte is geen mosselvissoep compleet zonder een aantal smaakvolle kruiden en specerijen. Hoewel elk recept anders is, zijn enkele veel voorkomende kruiden en specerijen die in chowder worden gebruikt:

Tijm

Tijm is een veelzijdig kruid dat goed past bij de zilte smaak van de mosselen. Het voegt een subtiele aardsheid toe aan de chowder die de rijkdom van de crème helpt balanceren.

Laurierblaadjes

Laurierblaadjes voegen een subtiele, lichtzoete smaak toe aan chowder. Ze worden vaak gebruikt in combinatie met tijm om een goed afgerond smaakprofiel te creëren.

Zwarte peper

Zwarte peper voegt een beetje warmte toe aan de chowder, evenals een licht bloemig aroma. Het is een veel voorkomende smaakmaker voor chowder en kan naar smaak worden gebruikt.

Paprika

Paprika voegt een subtiele rokerigheid toe aan de chowder die goed samengaat met de mosselen. Het wordt vaak in kleinere hoeveelheden gebruikt om te voorkomen dat de andere smaken overheersen.

Knoflook

Knoflook is een veelgebruikt ingrediënt in chowder en voegt een beetje scherpte en diepte toe aan het gerecht. Het kan naar smaak worden gebruikt, afhankelijk van hoeveel knoflooksmaak je verkiest.

Wanneer u kruiden en specerijen in uw chowder gebruikt, is het belangrijk om ze spaarzaam te gebruiken. Je wilt de delicate smaak van de mosselen en de room niet overheersen. Begin met een kleine hoeveelheid van elke smaakmaker en pas deze indien nodig aan naar smaak.

Laatste ding

Bij een geweldige mosselvissoep draait alles om de kwaliteit van de ingrediënten. Verse mosselen, rijke room en smaakvolle kruiden en specerijen zijn allemaal cruciale componenten van een heerlijke, hartige chowder. Of je nu een doorgewinterde chowder-kenner bent of een nieuweling die iets nieuws wil proberen, het gebruik van de beste ingrediënten zorgt ervoor dat je chowder een comfortfood van het hoogste niveau is. Dus pak een warme kom chowder en geniet van de gezellige, geruststellende goedheid van dit klassieke gerecht.

Amerikaanse Clam Chowder maaltijdideeën
Innkeeper ' s mossel Chowder

Innkeeper ' s mossel Chowder is misschien wel het hoofdgerecht waar je naar op zoek bent. Voor $2.0 per portie dit recept covers 34% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Een deel van dit gerecht bevat ongeveer 41g eiwit, 30g vet en een totaal van 1385 calorieën. Dit recept is geschikt voor 8 personen. Niet veel mensen maakten dit recept, en 1 zou zeggen dat het de plek raakte. Van de bereiding tot het bord, dit recept duurt ongeveer 45 minuten. Als je basilicum, ui, selderij en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Om de droge witte wijn op te gebruiken kun je dit hoofdgerecht volgen met de Witte Wijn Bevroren Yoghurt als dessert. Over het algemeen verdient dit recept een solid spoonacular score van 64%. Soortgelijke recepten zijn Mossel Chowder, Gouden Mossel Chowder, en Garnalen En Mossel Chowder.

Mossel Chowder

Je kunt nooit genoeg hoofdgerecht recepten, dus geef mossel Chowder een keer te proberen. Dit recept is geschikt voor 8 personen. Voor $1.49 per portie dit recept covers 29% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Een portie bevat 267 calorieën, 17 g eiwit, en 15 g vet. Van de bereiding tot het bord, dit recept duurt rond 25 uur. Het is een goede optie als je een pescatarian dieet. 2 mensen hebben geprobeerd en vond dit recept. Een mengsel van sjalot, wijn, zout en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo heerlijk te maken. Om de droge witte wijn op te gebruiken kun je dit hoofdgerecht volgen met de Witte Wijn Bevroren Yoghurt als dessert. Alles bij elkaar genomen besloten we dit recept verdient een spoonacular score van 80%. Deze score is solide. Soortgelijke recepten zijn Mossel Chowder, Garnalen En Mossel Chowder, en Gouden Mossel Chowder.

Mossel Chowder

Behoefte aan een pescatarian hoofdgerecht? Mossel Chowder kan een geweldig recept zijn om te proberen. Dit recept maakt 8 porties met 267 calorieën, 17 g eiwit, en 15 g vet elke. Voor $1.49 per portie dit recept covers 29% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Van bereiding tot bord, dit recept duurt ongeveer 25 uur. Een mengsel van sjalot, peper, zout en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo smaakvol te maken. Het wordt u aangeboden door Epicurious. Rekening houdend met alle factoren, dit recept verdient een spoonacular score van 74% dat is best goed. Proberen Mossel Chowder, Garnalen En Mossel Chowder, en Gouden Mossel Chowder voor soortgelijke recepten.

Garnalen En Mossel Chowder

Garnalen en mossel Chowder is misschien wel het hoofdgerecht waar je naar op zoek bent. Dit recept maakt 3 porties met 511 calorieën, 35g eiwit, en 17g vet elke. Voor $3,95 per portie dit recept dekking 44% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Ga naar de winkel en haal tijm, kippenbouillon, paprika en een paar andere dingen op om het vandaag te maken. Om de boter op te gebruiken kun je dit hoofdgerecht volgen met de Cinnamon Butter Cake als dessert. Het wordt u aangeboden door recipes.prevention.com. met een lepeltje score van 77% dit gerecht is best goed. Proberen Garnalen En Mossel Chowder, Mossel Chowder, en Gouden Mossel Chowder voor soortgelijke recepten.

Rheinisches Muschelessen (Rijnse Mosselmeel)

Behoefte aan een holbewoner, glutenvrij, zuivelvrij en primal hor d ' oeuvre? Rheinisches Muschelessen (Rijnse Mosselmeel) zou een uitstekend recept kunnen zijn om te proberen. Dit recept is voor 4 personen en kost $2,54 per portie. Een deel van dit gerecht bevat ongeveer 42g eiwit, 8g vet en een totaal van 356 calorieën. Van bereiding tot bord, dit recept duurt ongeveer 40 minuten. 1 persoon heeft geprobeerd en vond dit recept. Een mengsel van wijn, prei, wortel en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo smaakvol te maken. Om het water te gebruiken kun je dit hoofdgerecht volgen met de Watermeloen-Perzik Slushies als dessert. Alles bij elkaar genomen besloten we dit recept verdient een spoonacular score van 93%. Deze score is uitstekend. Proberen Po ' Pei Mosselschotel, Mossel Chowder, en Mosselgratin voor soortgelijke recepten.

Mossel Beignets

Mosselbeignets zijn misschien wel het bijgerecht waar je naar op zoek bent. Voor 32 cent per portie dit recept covers 8% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Een deel van dit gerecht bevat ongeveer 4g eiwit, 2g vet en een totaal van 52 calorieën. Dit recept is geschikt voor 6 personen. Slechts een paar mensen maakten dit recept, en 3 zouden zeggen dat het de plek raakte. Het is een goede optie als je een pescatarian dieet. Als je bakpoeder, basilicum, boter en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Van de bereiding tot het bord, dit recept duurt rond 15 minuten. Alles bij elkaar genomen besloten we dit recept verdient een spoonacular score van 40%. Deze score is goed. Proberen Mossel Chowder, Po ' Pei Mosselschotel, en Mossel Soep voor soortgelijke recepten.

Mossel Chowder

Mossel Chowder is misschien wel het hoofdgerecht waar je naar op zoek bent. Dit recept is geschikt voor 8 personen en kost $1,49 per portie. Een deel van dit gerecht bevat ongeveer 17 g eiwit, 15 g vet en een totaal van 267 calorieën. 3 mensen hebben dit recept gemaakt en zouden het opnieuw maken. Het is een goede optie als je een pescatarian dieet. Van de bereiding tot het bord, dit recept duurt ongeveer 25 uur. Een mengsel van oranje paprika ' s, zware room, begeleiding: knapperig brood en een handvol andere ingrediënten zijn alles wat nodig is om dit recept zo heerlijk te maken. Om de droge witte wijn op te gebruiken kun je dit hoofdgerecht volgen met de Witte Wijn Bevroren Yoghurt als dessert. Het wordt u aangeboden door Epicurious. Rekening houdend met alle factoren, dit recept verdient een spoonacular score van 81% wat geweldig is. Soortgelijke recepten omvatten Mossel Chowder, Garnalen En Mossel Chowder, en Gouden Mossel Chowder.

Corn, Clam, en mossel Chowder

Je kunt nooit te veel soeprecepten hebben, dus probeer maïs,Mossel en Mosselchowder eens. Voor $1.88 per portie dit recept covers 19% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Een deel van dit gerecht bevat rond 12g eiwit, 9g vet en een totaal van 246 calorieën. Dit recept is geschikt voor 6 personen. Niet veel mensen maakten dit recept, en 1 zou zeggen dat het de plek raakte. Een mengsel van spek, bloem, ui en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo heerlijk te maken. Het wordt je aangeboden door mijn recepten. Van bereiding tot bord, dit recept duurt ongeveer 40 minuten. Met een lepel score van 55% dit gerecht is solide. Proberen Corn, Clam, en mossel Chowder, Clam Chowder met maïs, en Clam and Corn Chowder voor soortgelijke recepten.

Canadese Mossel, Kabeljauw & Venkel Chowder

Behoefte aan een glutenvrij hoofdgerecht? Canadese Mossel, Kabeljauw & venkel Chowder kan een super recept zijn om te proberen. Dit recept maakt 4 porties met 733 calorieën, 44g eiwit, en 43g vet elke. Voor $4.03 per portie dit recept dekking 42% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Ga naar de winkel en haal prei, cider, kabeljauwfilet en een paar andere dingen op om het vandaag te maken. 1 persoon heeft geprobeerd en vond dit recept. Het wordt u aangeboden door BBC Good Food. Dit recept verdient een goede spoonaculaire score van 76%. Soortgelijke recepten omvatten Mossel Chowder, Gouden Mossel Chowder, en Garnalen En Mossel Chowder.

Video's voor het maken van verschillende gerechten in Amerikaanse Clam Chowder-stijl
Hoe je mosselvissoep maakt, chef-kok Jean-PierreHallo daar vrienden, Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je de wereldberoemde Clam Chowder maakt. Dit is zo'n geweldig recept...
Recept voor chef-koks uit New England Clam ChowderChef-kok Jason Hill laat zien hoe je New England Clam Chowder maakt in deze aflevering van 'Chef Tips.' Ontvang het recept: ...
Recept voor romige mosselvissoep uit New England - Comfort FoodZelfgemaakte mosselvissoep is gemakkelijk en een echte traktatie. Het is romig, maar licht en zo bevredigend. Deze mosselvissoep in New England-stijl ...
Hoe je de bekroonde New England Clam Chowder maaktNa het proeven van de bekroonde mosselvissoep uit New England in de immens populaire Woodman's of Essex in Massachusetts, ...
Tips en trucs voor Amerikaanse Clam Chowder maaltijden
Aanvullende menu-ideeën gerelateerd aan Amerikaans Clam Chowder eten