Het juiste stuk vlees kiezen
De eerste stap bij het maken van heerlijke BBQ pulled pork is het selecteren van het juiste stuk vlees. Hoewel er veel stukken varkensvlees zijn die gebruikt kunnen worden voor pulled pork, raden wij aan een varkensschouder of Boston-kont te gebruiken. Deze stukken vlees zijn ideaal omdat ze een goede hoeveelheid vet bevatten dat het vlees tijdens het lange kookproces vochtig houdt.
Wanneer u uw varkensschouder of Boston-kont selecteert, zoek er dan een die minstens 5-7 pond weegt. Dit zorgt ervoor dat je genoeg vlees hebt om een menigte te voeden. Zoek bovendien naar een stuk vlees met een goede hoeveelheid marmering. Dit zal helpen om het vlees mals en sappig te houden.
Nadat u uw stuk vlees heeft uitgekozen, is het tijd om het voor te bereiden op het langzame kookproces. Begin met het verwijderen van overtollig vet aan de buitenkant van het vlees. Hoewel je wat vet nodig hebt om het vlees vochtig te houden, kan te veel vet het varkensvlees vettig maken.
De rub voorbereiden
De volgende stap bij het maken van heerlijke BBQ pulled pork is het bereiden van de rub. De rub is een kruidenmix die je varkensvlees de heerlijke smaak geeft waar iedereen van houdt. Hoewel er veel verschillende recepten voor rubs bestaan, raden we je aan het simpel te houden met een mengsel van zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder.
Om de rub te maken, combineer je eenvoudig 2 eetlepels zout, 1 eetlepel zwarte peper, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder en 1 eetlepel uienpoeder in een kleine kom. Meng de kruiden tot ze goed gemengd zijn.
Zodra je de rub klaar hebt, is het tijd om deze op het varkensvlees aan te brengen. Begin met het wrijven van een royale hoeveelheid van het kruidenmengsel over de buitenkant van de varkensschouder of Boston-kont. Zorg ervoor dat je de rub in alle hoeken en gaten van het vlees krijgt.
Het varkensvlees langzaam koken
Nu je varkensvlees klaar is, is het tijd om het in de slowcooker te doen. Om er zeker van te zijn dat uw varkensvlees perfect gaar is, adviseren wij u het 8-10 uur op laag vuur te laten garen. Hierdoor kan het vlees langzaam koken en zacht en sappig worden.
Om het kookproces te starten, plaatst u de varkensschouder of Boston-kont in uw slowcooker. Voeg 1 kopje kippenbouillon of water toe aan de bodem van de slowcooker. Dit zal helpen om het vlees vochtig te houden tijdens het kookproces.
Dek vervolgens de slowcooker af en laat hem 8-10 uur op laag vuur koken. Weersta tijdens het kookproces de drang om het deksel te openen en het vlees te controleren. Elke keer dat u het deksel opent, komt er warmte en vocht vrij, waardoor de kooktijd kan toenemen.
Het versnipperen van het varkensvlees
Zodra het varkensvlees gaar is, is het tijd om het te versnipperen. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar in kleine, hapklare stukjes. Zorg ervoor dat u overtollig vet weggooit dat eventueel nog op het vlees zit.
Zodra het varkensvlees is versnipperd, kunt u er uw favoriete barbecuesaus aan toevoegen. Hoewel er veel verschillende soorten barbecuesauzen bestaan, raden we aan een zoete en pittige saus te gebruiken die de smaak van het varkensvlees zal complementeren. Je kunt ook een deel van het kookvocht uit de slowcooker aan het geraspte varkensvlees toevoegen om het vochtig te houden.
Serveer het Pulled Pork
Nu je varkensvlees klaar is, is het tijd om het op te dienen! Wij raden u aan uw pulled pork op een zacht, luchtig broodje te serveren met een laagje koolsla. De koolsalade vormt een verfrissend contrast met het rijke en hartige varkensvlees. Je kunt je pulled pork ook serveren met wat gebakken bonen, maïskolven of aardappelsalade.
Als je pulled pork over hebt, kun je deze in een luchtdichte verpakking in de koelkast maximaal 4 dagen bewaren. Je kunt je overgebleven pulled pork ook maximaal 3 maanden invriezen.
Laatste ding
Heerlijke BBQ pulled pork maken is makkelijker dan je denkt! Door het juiste stuk vlees te selecteren, een heerlijke rub te bereiden en het varkensvlees langzaam tot in de perfectie te garen, kunt u een overheerlijk gerecht creëren waar uw vrienden en familie om zullen smeken. Dus de volgende keer dat u een barbecue plant, zorg er dan voor dat u BBQ pulled pork aan het menu toevoegt. Je gasten zullen je dankbaar zijn!