ThuisEtnische voedingsmiddelen

De definitieve gids voor het maken van uw favoriete wereldvoedsel

Je hoeft geen honderden verschillende recepten te kennen om een geweldige kok te worden; veelzijdigheid is wat telt. Hier hebben we enkele van de meest populaire voedingsmiddelen van over de hele wereld samengesteld, waar u veel profijt van kunt hebben.

Wat zijn de beste maaltijden van over de hele wereld?

Voordat we ingaan op de specifieke gerechten, willen we eerst eens kijken naar enkele ingrediënten die vaak in de wereldkeuken worden gebruikt. Veel van deze ingrediënten zijn u misschien al bekend, terwijl andere misschien nieuw zijn.

Een ingrediënt dat in veel wereldgerechten wordt gebruikt, is rijst. In de Aziatische keuken is rijst een hoofdbestanddeel en wordt vaak naast vlees of groenten geserveerd. In de Latijns-Amerikaanse keuken wordt rijst gebruikt in gerechten als arroz con pollo, wat zich vertaalt naar 'rijst met kip'. Een ander hoofdingrediënt in de wereldkeuken zijn bonen. In de Mexicaanse keuken worden bonen vaak als bijgerecht geserveerd, terwijl ze in de Afrikaanse keuken worden gebruikt in stoofschotels en soepen.

Specerijen zijn ook een cruciaal onderdeel van veel wereldgerechten. Komijn, koriander en kurkuma worden veel gebruikt in de Indiase keuken, terwijl paprika en saffraan worden gebruikt in Spaanse gerechten. Knoflook en gember worden ook veel gebruikt in veel wereldkeukens, waaronder Aziatische en Afrikaanse gerechten.

Populaire gerechten uit Europa

Europa heeft een rijke culinaire geschiedenis, met veel iconische gerechten die over de hele wereld populair zijn geworden. Een voorbeeld van zo'n gerecht is pizza, die zijn oorsprong vindt in Italië. Pizza is een veelzijdig gerecht dat kan worden aangepast met een verscheidenheid aan toppings, waaronder tomatensaus, kaas en groenten.

Een ander populair Europees gerecht is paella, een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in Spanje. Paella bestaat meestal uit zeevruchten, kip en worst, samen met groenten zoals paprika en uien. Het gerecht is op smaak gebracht met saffraan, waardoor het een kenmerkende smaak en aroma krijgt.

Shepherd's pie is een klassiek Brits gerecht dat bestaat uit gekruid rundergehakt of lamsvlees, gegarneerd met aardappelpuree. Het gerecht wordt vaak geserveerd met groenten zoals erwten en wortelen en is een stevige en geruststellende maaltijd.

Populaire gerechten uit Afrika

De Afrikaanse keuken is divers en smaakvol, met gerechten die van regio tot regio variëren. Een populair Afrikaans gerecht is jollofrijst, een eenpansgerecht dat zijn oorsprong vindt in West-Afrika. Jollofrijst bevat doorgaans rijst, tomaten, uien en kruiden, samen met vlees of groenten.

Een ander populair Afrikaans gerecht is tajine, een langzaam gegaarde stoofpot die vaak in een aarden pot wordt geserveerd. Tajine kan worden gemaakt met een verscheidenheid aan vleessoorten, waaronder lamsvlees, rundvlees en kip, samen met groenten zoals tomaten, uien en wortels.

In Noord-Afrika is couscous een populair gerecht dat doorgaans wordt geserveerd met gestoofd vlees of groenten. Couscous is een graan dat lijkt op pasta en vaak op smaak wordt gebracht met kruiden zoals komijn en koriander.

Populaire gerechten uit Zuid-Amerika

De Zuid-Amerikaanse keuken staat bekend om zijn gedurfde smaken en verse ingrediënten. Een populair Zuid-Amerikaans gerecht is ceviche, een visgerecht dat zijn oorsprong vindt in Peru. Ceviche bevat meestal rauwe vis, limoensap, uien en chilipepers.

Een ander populair Zuid-Amerikaans gerecht zijn empanadas, hartige gebakjes gevuld met vlees, kaas of groenten. Empanadas zijn in veel Zuid-Amerikaanse landen een populair tussendoortje en worden vaak geserveerd met een pittige dipsaus.

In Brazilië is feijoada een populair gerecht dat vaak bij speciale gelegenheden wordt geserveerd. Feijoada is een stoofpot met zwarte bonen, varkensvlees en worst, samen met groenten zoals uien en paprika. Het gerecht wordt meestal geserveerd met rijst, boerenkool en stukjes sinaasappel.

Populaire gerechten uit Noord-Amerika

De Noord-Amerikaanse keuken is divers en omvat gerechten uit verschillende culturen. Een populair Noord-Amerikaans gerecht is chili, een pittige stoofpot die doorgaans bestaat uit gehakt, tomaten en bonen. Chili wordt vaak geserveerd met maïsbrood of crackers.

Een ander populair Noord-Amerikaans gerecht is macaroni en kaas, een troostmaaltijd die bij velen geliefd is. Macaroni en kaas omvatten doorgaans elleboogmacaroni, samen met een kaassaus die is gemaakt met melk, boter en kaas.

In Mexico zijn taco's een populair gerecht dat kan worden aangepast met een verscheidenheid aan vullingen, waaronder kip, rundvlees en groenten. Taco's worden meestal geserveerd met salsa, guacamole en zure room.

Amerikaanse Etnische voedingsmiddelen maaltijdideeën
Brownies die niet van deze wereld zijn

Buitengewone brownies zijn misschien wel het dessert waar u naar op zoek bent. Dit recept serveert 36 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 2 gram eiwit , 2 gram vet en in totaal 138 calorieën . Voor 14 cent per portie dekt dit recept 2% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept is typisch voor de Amerikaanse keuken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur . Voor dit recept van Taste of Home zijn cacao, zout, suiker en eieren nodig. 1 persoon was blij dat ze dit recept probeerden. Het is een goede optie als je een lacto-ovo-vegetarisch dieet volgt. Met een lepelscore van 9% is dit gerecht erg slecht (maar nog steeds te repareren). Probeer de beste brownies ter wereld , buitengewone cacaobrownies en ' s werelds beste Keto-brownies voor vergelijkbare recepten.

Varkensgebraad met 's werelds beste varkenslendewrijving

Varkensgebraad met 's werelds beste varkenslenderub is een glutenvrij en zuivelvrij hoofdgerecht. Dit recept serveert 8 personen en kost $ 2,08 per portie. Eén portie bevat 404 calorieën , 33 gram eiwit en 6 gram vet . Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 10 minuten . Het wordt u aangeboden door Allrecipes. 402 mensen hebben dit recept gemaakt en zouden het opnieuw maken. Als je gemalen peper, knoflookpoeder, peper en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 72% verdient . Deze score is solide. Probeer Pork Roast met 's werelds beste varkenslende rub , Pork Roast met 's werelds beste varkenslende rub en Pork Roast met 's werelds beste varkenslende rub voor soortgelijke recepten.

Old World Italian Beef Roll

Old World Italian Beef Roll is een mediterraan recept dat 8 personen serveert. Een deel van dit gerecht bevat ongeveer 16G eiwit, 8G vet, en in totaal 290 calorieën. Voor 97 cent per portie dit recept omvat 15% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Niet veel mensen hebben dit recept gemaakt, en 1 zou zeggen dat het de plek raakte. Een mengsel van spek, knoflookzout, gekruide broodkruimels en een handvol andere ingrediënten zijn alles wat nodig is om dit recept zo heerlijk te maken. Het wordt u aangeboden door Taste Of Home. Van de bereiding tot het bord, dit recept neemt rond 1 uur en 10 minuten. Rekening houdend met alle factoren, dit recept verdient een spoonacular score van 41%, wat goed is. Gebruikers die dit recept leuk vonden, vonden dit ook leuk Italiaanse rundvlees Roll ups, Rijke Italiaanse rundvlees Roll ups, en Oude Wereld Poppy Seed Roll.

Gezondere werelds beste lasagne

Healthier World's Best Lasagna is misschien wel het hoofdgerecht waar u naar op zoek bent. Dit recept maakt 12 porties met elk 401 calorieën , 33 g eiwit en 16 g vet . Voor $ 1,96 per portie dekt dit recept 22% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Een mengsel van Parmezaanse kaas, mozzarellakaas, knoflook en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo heerlijk te maken. 397 mensen vonden dit recept heerlijk en bevredigend. Veel mensen vonden dit mediterrane gerecht erg lekker. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 3 uur en 15 minuten . Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 80% verdient . Deze score is solide. World's Best Lasagna , World's Best Lasagna en World's Best Lasagna lijken sterk op dit recept.

Kale-llaloo

Als u meer wilt toevoegen glutenvrij, primal en ketogeen recepten voor uw receptenbox, Kale-llaloo is misschien een recept dat u moet proberen. Dit bijgerecht heeft 110 calorieën, 4G eiwit, en 9g vet per portie. Voor 69 cent per portie dit recept omvat 20% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is voor 8 personen. Dit recept van Foodnetwork vereist zout en peper, rundvleesbouillon, boter en kokosmelk. 1 persoon was blij dat ze dit recept geprobeerd. Van de bereiding tot het bord, dit recept neemt rond 25 minuten. Alles bij elkaar genomen, besloten we dit recept verdient een spoonacular score van 68%. Deze score is solide. Als je dit recept leuk vindt, vind je dit misschien ook leuk recepten zoals Blueberry Kale Pops van Kale: de Complete gids voor ' s werelds krachtigste Superfood, Rokerige boerenkool en aardappel Cakes en rode boerenkoolsalade met Quick-Pickled appels, en Rokerige boerenkool en aardappel Cakes en rode boerenkoolsalade met Quick-Pickled appels.

's Werelds beste aardappelsoep

Het recept 's Werelds beste aardappelsoep maak je in ongeveer 45 minuten . Dit recept maakt 10 porties met elk 522 calorieën , 27 g eiwit en 30 g vet . Voor $ 1,38 per portie dekt dit recept 21% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. 540 mensen waren onder de indruk van dit recept. De herfst wordt nog specialer met dit recept. Het is een goede optie als je een glutenvrij dieet volgt. Als je ui, kippenbouillon, cheddarkaas en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Veel mensen vonden dit hoofdgerecht erg lekker. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 81% verdient . Deze score is geweldig. 's Werelds beste aardappelsoep , zoete aardappel- en worststoofpot: een einde aan de honger in de wereld, één zoete aardappel tegelijk , en zoete aardappel en worststoofpot: een einde aan de honger in de wereld, één zoete aardappel tegelijk, lijken erg op dit recept.

Gezondere werelds beste lasagne

De beste lasagne van een gezondere wereld is misschien wel precies het mediterrane recept waarnaar u op zoek bent. Voor $ 1,96 per portie dekt dit recept 22% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept maakt 12 porties met elk 401 calorieën , 33 g eiwit en 16 g vet . Ga naar de winkel en koop kalkoenworst, ui, mozzarella en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. 389 mensen hebben dit recept gemaakt en zouden het opnieuw maken. Het werkt goed als een redelijk geprijsd hoofdgerecht. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 3 uur en 15 minuten . Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Met een lepelscore van 79% is dit gerecht stevig. Probeer World's Best Lasagna , World's Best Lasagna en World's Best Lasagna voor soortgelijke recepten.

Yankee Bean Soup

Yankee Bean Soup is misschien een goed recept om je hoofdgerechtreceptenbox uit te breiden. Eén portie bevat 403 calorieën, 19g eiwit, en 18g vet. Dit recept is voor 6 personen. Voor 85 cent per portie dit recept omvat 22% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Herfst zal nog specialer zijn met dit recept. 1 persoon vond dit recept heerlijk en bevredigend. Als je melasse, wortel, zout en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Het wordt u aangeboden door Taste Of Home. Van de bereiding tot het bord, dit recept neemt rond 2 uur en 15 minuten. Het is een goede optie als je een glutenvrije dieet. Met een spoonacular score van 50% dit gerecht is solide. Als je dit recept leuk vindt, vind je dit misschien ook leuk recepten zoals Slowcooker Yankee Bean Pot, Yankee Beware Soep & Wereld Diabetes Dag, en Yankee Grits.

'S werelds makkelijkste Falafel en Tzatziki

'S werelds makkelijkste Falafel en Tzatziki zijn misschien een goed recept om je hor d' oeuvre-receptdoos uit te breiden. Voor $1.44 per portie dit recept omvat 33% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Een deel van dit gerecht bevat ongeveer 25g eiwit, 21g vet, en in totaal 564 calorieën. Dit recept is voor 4 personen. Dit recept van Allrecipes heeft 1 fans. Een mengsel van pita, kikkererwten, koriander en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo smaakvol te maken. Het is een goede optie als je een lacto ovo vegetarisch dieet. Niet veel mensen hielden echt van dit Mediterrane gerecht. Van de bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 45 minuten. Rekening houdend met alle factoren, dit recept verdient een spoonacular score van 77%, wat solide is. Falafel Patties met Tzatziki, Falafel Burgers met Tzatziki, en De makkelijkste Chili ter wereld ze lijken erg op dit recept.

's Werelds beste Maine Whoopie-taarten - Ayuh

'S Werelds beste Maine Whoopie Pies - Ayuh duurt van begin tot eind ongeveer 1 uur . Dit recept bevat 25 personen. Voor 36 cent per portie dekt dit recept 2% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Eén portie bevat 263 calorieën , 1 gram eiwit en 16 gram vet . Het wordt u aangeboden door Allrecipes. 12 mensen hebben dit recept gemaakt en zouden het nog een keer maken. Een paar mensen vonden dit dessert erg lekker. Als je cacaopoeder, melk, bloem en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 9% , wat erg slecht is (maar nog steeds kan worden opgelost). Whoopie Pies (It's a Maine Thing) , Pumpkin-Maple Whoopie Pies en Maine Part 2 en The World-Famous Maine Lobster Roll lijken erg op dit recept.

Video's voor het maken van verschillende gerechten in Amerikaanse Etnische voedingsmiddelen-stijl
20 comfortvoedsel uit de hele wereld Over de hele wereld Food InsiderIn een tijd waarin een groot deel van de wereld wordt geconfronteerd met lockdown vanwege de coronaviruspandemie en niet in staat is om familie en vrienden te zien in...
India's griezeligste vleesmarkt!! Ratten, katten, honden en meer in Nagaland !!NIEUW KANAALALERT!! » STEUN ONZE MISSIE » ...
Woordenschat voor kinderen - Wereldvoedsel - Leer Engels voor kinderen - Engelse educatieve video Woordenschat voor kinderen - Wereldvoedsel - Engels leren voor kinderen - Engelse educatieve video ...
Moet proberen voordat je sterft !! USA'S TOP 50 KRANKZINNIGE Fair Foods!!!TWEEDE KANAAL!! MEER BEFRS » ​ BEFRS MERCH » STEUN ONZE ...
Hoe de schoollunch er overal ter wereld uitziet Food InsiderLunchtijd op school kan een van de beste onderdelen van de dag van een kind zijn. Van aloo gosht in Pakistan tot worstenbroodjes in Australië en...
Tips en trucs voor Amerikaanse Etnische voedingsmiddelen maaltijden
Aanvullende menu-ideeën gerelateerd aan Amerikaans Etnische voedingsmiddelen eten